Nätverket Svensk Byggnäring delar Göran Hägglunds uppfattning: "Man måste ha en känsla för vad som är rätt eller fel"

- Tyvärr är inte byggbranschen den enda bransch som har problem med svartarbete. Man måste ha en känsla för vad som är rätt eller fel, och det gäller att ha civilkurage i de små samtalen. Vi måste skapa en grundläggande etik i samtalet för att sådant här inte ska ske.

När Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund sommartalade i Almedalen talade han sig varm för att uppmärksamma svartjobbsproblematiken i Sverige.

- Det är skönt att konstatera att även Hägglund tycker att det är helt galet med det utbredda svartarbetet i samhället, menar Hans Enström, vd Elektriska Installatörsorganisationen EIO.

- När vi idag presenterade en utförlig rapport om det utbredda svartarbetet inom byggsektorn kunde vi förstås konstatera att det tyvärr inte är en överraskning att folk svartarbetar. Det kanske mest intressanta med vår rapport "Fina fasader med fixade fakturor" är att vi nu lyckats kartlägga handeln med svartarbete på individnivå. På så sätt tror jag att vi inom byggsektorn får det lättare att motverka svartarbetandet.

- Göran Hägglund har helt rätt inställning, slutar Hans Enström.

Vill du veta mer?
Kontakta Peter Olofsson, presschef i Almedalen för Byggbranschen i samverkan och Nätverket Svensk
Byggnäring, 0733-467571