Äntligen!

Byggbranschen i samverkan noterar med glädje att regeringen nu har tillsatt en utredning med uppdrag att ta fram förslag till individuell skattedeklaration.

– Det känns mycket tillfredsställande att regeringen nu har tagit ett steg närmare en sundare konkurrens för hela näringslivet, inklusive byggbranschen, säger Björn Wellhagen, projektledare för Byggbranschen i samverkan. En sundare konkurrens är en vinst för såväl staten, företagen, arbetstagarna som konsumenterna, därför lyfter vi på hatten för utredningsdirektivet.

Mats Sjöstrand, avgående generaldirektör i Skatteverket, har fått i uppdrag av regeringen att till den 15 december 2010 ta fram ett förslag, som innebär att arbetsgivare ska lämna uppgift om lön och skatteavdrag på arbetstagarnivå varje månad.

– Individuell skattedeklaration, som varit vår benämning på förslaget, tillsammans med ID06-systemet och ett införande av närvaroliggare med möjlighet att genomföra oanmälda arbetsplatsbesök kommer att göra det svårare för oseriösa aktörer att agera inom byggbranschen, avslutar Björn Wellhagen.

För ytterligare information, kontakta gärna Björn Wellhagen, projektledare för Byggbranschen i samverkan. Telefon 0708 99 58 65.